Mikhael Hack

Raadslid

Portefeuille:

  • Onderwijs
  • Jongeren & studenten
  • Werk & Inkomen (WeenerXL)
  • Sociale zaken
  • Diversiteit

Adres:
Zilverpark 16
5237 HN 's-Hertogenbosch

Contact:
Tel: 06-11201864
Mail: m.hack@s-hertogenbosch.nl

Biografie:

Wie ben je?

Ik ben Mikhael Hack: 20 jaar jong, liberaal en een Bosschenaar in hart en nieren. Ik woon in de Maaspoort en studeer, sinds ik mijn gymnasium aan het Jeroen Bosch College heb afgerond, International Relations and Organisations in Den Haag. In mijn vrije tijd lees ik veel, sport ik graag en ga ik natuurlijk lekker stappen met vrienden!

Waarom zit je in de lokale politiek?

Door de moeizame scheiding van mijn ouders en de situatie die dat bij mij thuis opleverde, werd ik al op jonge leeftijd veel op mezelf aangewezen. Dat heeft mij geleerd dat je twee dingen kan doen in het leven: in zak en as gaan zitten (pessimist), of in jezelf blijven geloven en hard werken om het beste uit jezelf te halen (optimist!). Ik koos voor het tweede, en ontdekte toen het belang van principes als verantwoordelijkheid en vrijheid. Maar ik kwam er ook achter dat je niet altijd alles alleen kan doen: soms heb je een beetje hulp nodig.

Die drie principes – het belang van verantwoordelijkheid, de behoefte aan vrijheid en de meerwaarde van hulp – zijn ook de kern gaan vormen van mijn politieke denken. Het is wat mij een liberaal maakt: iemand die gelooft dat mensen het gelukkigst zijn als ze de vrijheid hebben om zichzelf te zijn, dat ze daarbij best de verantwoordelijkheid over hun eigen leven aankunnen, maar dat ze soms ook een steuntje in de rug nodig hebben als het moeilijk wordt.

Wat ga je voor mij doen?

In Den Bosch liggen veel kansen voor de toekomst. De nieuwe generatie speelt daarin de sleutelrol. Ik wil me inzetten om van Den Bosch een aantrekkelijke stad te maken voor jongeren (jong talent). Dat is goed voor jongeren zelf, maar ook voor de stad als geheel:jongeren zijn talentvol, innovatief en positief. De jeugd heeft de toekomst!