Loek Opdam

Campagneleider Tweede Kamerverkiezing 2021

Contact:

Tel: 06 23284423
Mail: opdamloek@gmail.com

Biografie:

Geboren in ’s-Hertogenbosch, getogen in Nuland en op de middelbare school gezeten in Rosmalen. In 2013 ben ik in ’s-Hertogenbosch bestuurskunde gaan studeren aan Avans Hogeschool, niet veel later ben ik gaan wonen in de binnenstad. In de afgelopen jaren ben ik steeds meer van onze stad gaan houden en erachter gekomen hoe verschrikkelijk goed wij het hier voor elkaar hebben!

In mijn tijd bij de Bossche JOVD heb ik kennis kunnen maken met politiek, door talloze interessante activiteiten met politici en bestuurders. Daar omringde ik mijzelf met jongeren die allemaal een enorme interesse hadden in politiek, mijn medestudenten hoorde ik echter maar weinig over politiek. Dat terwijl de gemeente zo ontzettend veel voor hen kan betekenen.

De opkomst van jongeren bij lokale verkiezingen is volgens mij veel te laag. Daar zou ik graag verandering in willen brengen, want alle studenten zouden namelijk op de Bossche VVD moeten stemmen. Maar om hen zover te krijgen moeten wij natuurlijk wel wat te bieden hebben. De stad hoeft geen studentenstad te worden, maar de student moet zich wel welkom gaan voelen in de stad.

Wat ik graag wil bereiken is dat de studenten hier zo’n leuke studietijd hebben, door een rijk verenigingsleven, dat zij nooit meer uit deze stad willen vertrekken en dat zij zich verbonden voelen met ’s-Hertogenbosch. De toekomstige Bosschenaren verdienen ook een stem en die zou ik als kandidaat raadslid graag willen vertolken.

De VVD is voor mij een partij die staat voor de liberale waarden vrijheid en zelfredzaamheid. Zeker voor jongeren en studenten zijn dit twee belangrijke speerpunten, je krijgt de vrijheid om jezelf te ontplooien en een studierichting te kiezen. Studie is volgens mij de basis voor een individu het eigen leven vorm te geven en in de toekomst zelfredzaam te zijn. Voor mij is de VVD de partij die deze waarden het beste vertolkt.