Vragen bewegwijzering parkeergarage St.-Jan

Met de kop “Garage St.-Jan niet in trek” melden gemeentelijke bronnen volgens het Brabantsdagblad van woensdag 24 februari jl dat het aantal bezoekers “ver achter blijft” bij de gemeentelijke prognoses. 

Ondanks het feit dat de afgelopen jaar in gebruik genomen en uitstekend geoutilleerde parkeervoorziening St.-Jan, voor een bezoek aan de stad een uitstekend ligging heeft, valt het de Bossche VVD op dat de bewegwijzering op de rond- en snelwegen rond de stad te wensen overlaat. Hierdoor is ook de “vindbaarheid” van de garage door bezoekers van buiten de stad uiterst beperkt. 

Helaas ontbreekt ook de bewegwijzering bij het uitrijden van de garage. Mede hierdoor (waarnemingen) vormen zich regelmatig files op de Hekellaan van verkeer dat via de Pettelaarseweg Den Bosch verlaat. 

Bewegwijzering heeft een belangrijke functie voor het wegverkeer in het geven van informatie en de doorstroming van het verkeer. Vandaar dat de fractie van de Bossche VVD de volgende vragen heeft: 

  1. Is het college het met de Bosche VVD eens dat er weinig (onvoldoende) infoborden zijn, die naar Parkeergarage St. Jan verwijzen? 

  2. Deelt het college de mening van de Bossche VVD dat een uitgebreide bewegwijzering naar onze parkeervoorzieningen en de parkeergarage St. Jan in het bijzonder meer aandacht verdient? 

  3. Is het college bereid om onderzoek te doen en een plan van aanpak en realisatie van deze verwijsborden in de meest brede zin van het woord op te stellen voor verwijzingen naar de parkeergarage St. Jan? Dit geldt ook voor de zgn. “ANWB borden”.*) 

*) Aanpassingen op die momenten dat het logisch is, zoals bij vervanging en plaatsen van nieuwe borden. 



Met betrekking tot de bewegwijzering komende vanuit de St. Jan parkeergarage: 

  1. Deelt het college de mening van de Bossche VVD dat – komende vanuit de parkeergarage - bewegwijzering naar de rondweg/snelwegen het verkeer op de Hekellaan zal ontlasten waarmee de doorstroming – en veiligheid - van het verkeer op de Hekellaan en Pettelaarseweg eenvoudige wijze kan worden verbeterd? 

  2. Is het college bereid om – komende vanuit de parkeergarage - te voorzien in een adequate bewegwijzering waardoor de Hekellaan en in het bijzonder het kruispunt Hekellaan/Pettelaarseweg zal worden ontlast?