Soubhik Datta

Ik ben Soubhik Datta, geboren in India, na 3 jaar met mijn ouders verhuisd naar Duitsland en anderhalf jaar later naar Deventer in Nederland. Het verhuizen was voor het werk van mijn ouders, allebei chemici. 

De appel valt niet ver van de boom want na mijn schooltijd in Deventer ben ik Chemische Technologie gaan studeren op de Universiteit Twente en ik heb daar ook op kamers gewoond.

Tijdens mijn studententijd ben ik fulltime bestuurslid geweest van de studievereniging als penningmeester. Na mijn studie ben ik verhuisd naar 's-Hertogenbosch voor mijn werk bij Mars in Veghel. Achtereenvolgens heb ik daarna gewerkt bij RoyalHaskoningDHV, Veco Precision en momenteel werk ik bij Aspen Oss als Senior Specialist Process Engineer.

Ik woon momenteel op de Maaspoort, sinds juli 2020 in mijn eerste koophuis. Mijn hobby's zijn reizen, pubquizzen, Formule 1 & voetbal (op tv) en effectief & efficiënt duurzaamheid. Ook speel ik graag bordspellen met vrienden, kijk ik graag naar Netflix & Disney+, volg ik met grote interesse het (wereld)nieuws en lees ik van tijd tot tijd een boek van Robert Galbraith of Dan Brown.

Binnen de VVD maak ik me sterk voor een liberaal duurzaamheidsbeleid, ook via Liberaal Groen en wil ik mijn bijdrage leveren aan deze gezellige vereniging.