Ralph Geers schuift aan bij Focus!

Ralph Geers schuift aan bij focus! Hij spreekt daar over: - Armoede - Veiligheid - Woningen bouwen in het middensegment - Het theater.

Onze fractievoorzitter heeft tijdens de algemene beschouwingen felle uitspraken gedaan over de solidariteit, waarop werd teruggegrepen in het programma.

Zowel de Wmo als de uitkeringen worden niet opgebracht door een abstracte overheid, het is gemeenschapsgeld! Solidariteit is volgens ons geen recht, maar een gunst die op wederkerigheid mag rekenen.

Wij geloven niet dat mensen ervoor kiezen om in de problemen te zitten, maar wij verwachten wel dat mensen er alles aan doen om uit die situatie te komen. Wij schrijven niemand af die aan de zijkant staat, maar willen ervoor zorgen dat iedereen meedoet. Het uitgangspunt van ons sociaal domein is voor ons ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen!

Een mooie afsluiter van Ralph als het gaat om samenwerking in de raad. Als je kijkt naar de grote beleidsstukken van deze coalitie, dan worden die door gemiddeld 30 zetels gesteund, wat een enorm brede meerderheid is! Dus op de cruciale punten wordt samenwerking gevonden en nemen de meesten hun verantwoordelijkheid!
Zet cookies aan om de video te tonen.