Marc Uijen uit ’s-Hertogenbosch in landelijk bestuur Jonge liberalen VVD

De 25-jarige Marc Uijen is afgelopen weekend verkozen tot landelijk penningmeester van de JOVD (de politieke jongerenorganisatie van de VVD) tijdens het zomercongres in Wageningen. Een week eerder zijn bij de Jonge Socialisten twee bestuurders benoemd met Bossche roots, daarmee is ’s-Hertogenbosch enorm goed vertegenwoordigd in de landelijke politieke jongerenorganisaties!

De JOVD is de politiek onafhankelijke jongerenorganisatie van de VVD en telt ongeveer 3000 leden, die voor een groot deel een actieve bijdrage leveren aan de vereniging. Uijen is eerder actief geweest bij de lokale JOVD-afdeling als penningmeester.

Bij het zomercongres van de jonge liberalen sprak Christianne van der Wal-Zeggelink, partijvoorzitter van de VVD, de jongeren toe. Zij benadrukte daar hoe belangrijk het was om af en toe op je bek te gaan, fouten te maken en daarvan te leren.

De JOVD biedt jongeren de mogelijkheid om zichzelf binnen een veilige omgeving te ontwikkelen op o.a. het gebied van debatteren, spreken in het openbaar en organiseren van evenementen. Minister-president Mark Rutte noemde de JOVD ooit nog “Het Harvard van de Nederlandse politiek.”

Ook de Bossche VVD is ontzettend trots op de prestatie van Marc Uijen en wenst hem een enorm leerzaam en productief jaar toe!