Voorfinanciering zonnepanelen

Ondanks een aantrekkende economie drukken de woonlasten en energielasten zwaar op het budget van veel van onze inwoners. Reden voor de Bossche VVD om tijdens de voorjaarsvergadering van de gemeenteraad op 16 juni jl. met steun van nagenoeg alle partijen het college te vragen om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om door middel van voorfinanciering zonnepanelen aan te leggen op daken van zowel sociale huurwoningen als ook de woningen van eigenaren. Als voorbeeld wijst de Bossche VVD onder andere op de succesvolle aanpak van VVD-gemeente Haarlemmermeer.

Met dit voorstel wil de Bossche VVD een aanzienlijk deel van haar doelstellingen verwezenlijken zoals: Door aan- en uitbesteding in de regio, het bedrijfsleven een impuls geven en de werkgelegenheidspositie van stad en regio verbeteren. Het verlagen van de energierekening voor deelnemende inwoners waardoor we - zowel op de lange als korte termijn - de financiële positie van deelnemende inwoners verbeteren. Een significante vergroening van het energiegebruik.

Om onze plannen te realiseren gaan we uit van een "gemeente in de lead", niet alleen van uit een faciliterende inhoudelijke rol maar ook vanuit een faciliterende financiële rol. Dat is goed voor deelnemende inwoners, de economie EN draagt bij in het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen. De Bossche VVD ziet naast een rol voor Bossche en regionale ondernemers ook een belangrijke rol weggelegd voor onze onderwijsinstellingen zoals Avans en het ROC.

Als bijlage treft u hieronder de motie aan die ik namens de Bossche VVD heb ingediend.