Ondernemers bedankt!

Ondernemers bedankt! We hebben vandaag op de Dag van de Ondernemer veel van jullie mogen ontmoeten, maar helaas konden we niet bij iedereen binnenwandelen. Daarom een brief aan alle ondernemers van onze fractievoorzitter Ralph Geers.

Beste ondernemer,

Wat wordt er veel van jullie gevraagd in deze crisis. Steeds wisselende maatregelen, die jullie ruimte om te ondernemen beperken en soms zelfs dwingen om de deuren te sluiten. Die maatregelen zitten soms de omzet in de weg, maar hinderen iets nog belangrijkers: Het helpen van klanten en het verkopen van een mooi product.

Vandaag is de dag van de ondernemer, daarom willen wij jullie bedanken voor de enorme veerkracht die jullie tonen. Ook na de zoveelste persconferentie met nieuwe, helaas noodzakelijke, maatregelen zijn jullie in staat geweest om de rug te rechten en vooruit te kijken. Te kijken wat er wel kan en met oneindige creativiteit producten aan de man te brengen. En daarmee ook zoveel mogelijk personeel aan het werk weten te houden.

We willen jullie ook graag bedanken voor de prachtige initiatieven als de Bossche Zomer en de Bossche Winter. Hiermee hebben we als Den Bosch laten zien dat we ook in moeilijke tijden heel veel te bieden hebben!

Afgelopen jaar zijn er bij ons veel signalen binnengekomen over de knelpunten of obstakels die jullie tegenkwamen bij het ondernemen. Die signalen hebben wij opgepakt of aan onze partijgenoten in de Tweede Kamer doorgegeven en dat heeft er aan bijgedragen dat steunmaatregelen verbeterd zijn of onduidelijkheden zijn verholpen. Wij begrijpen dat dit lang niet altijd goed genoeg is geweest, maar blijf vooral de signalen overbrengen. Samen kunnen we de problemen oplossen, zonder jullie lukt dat niet.

Ik hoop dat we elkaar weer snel zonder maatregelen kunnen ontmoeten en dat jullie klanten weer gewoon langs kunnen komen. Dat we onszelf als gemeente met al haar prachtige dorpskernen en stad weer kunnen presenteren aan mensen van heinde en ver. Dat we als stad weer kunnen laten zien hoe gastvrij Den Bosch is. Een imago dat we dankzij jullie hebben opgebouwd en waar we kansen zien om daar samen verder aan te bouwen.

Ik vertrouw erop dat wij samen gaan bouwen aan onze toekomst.

Met vriendelijke groet,

Ralph Geers

Fractievoorzitter Bossche VVD