Bereikbare gemeente

De Bossche VVD staat voor een bereikbare gemeente. Of je nu met het OV, de fiets of de auto wilt komen: Wij willen dat mensen hier zich snel en comfortabel kunnen verplaatsen.

Voor veel mensen is de auto cruciaal en daar hoort wat ons betreft voldoende parkeergelegenheid bij. Als Bossche VVD voorzien wij voor over een aantal jaar een probleem op dit vlak aan de noordzijde van de binnenstad. De Tolbruggarage gaat in 2027 sluiten en de vervangende parkeergarage, welke bij de Citadel gepland is, zal dan nog niet operationeel zijn. Daar zien wij potentieel een groot parkeerprobleem ontstaan. Daarom hebben wij als Bossche VVD een motie ingediend om te onderzoeken hoe eventuele parkeerproblemen daar voorkomen kunnen worden. 

 

Daarnaast hebben wij een motie mee ingediend, waarmee de reistijd van het OV vanuit de Groote Wielen richting het centrum van de stad te verkorten. De Groote Wielen wordt steeds groter, waarbij het belangrijk is dat de inwoners ook in de stad kunnen komen. Het OV is hiervoor een belangrijke optie. Daarom zijn wij mede-indieners van de motie om de reistijd met het OV te verkorten. 

 

Met deze moties hopen wij te bereiken dat iedereen gemakkelijker naar onze mooie binnenstad kan komen!