Dienstverlening voor werkende armen in avonduren

Door de stijgende prijzen voor boodschappen en energie lukt het veel Bosschenaren niet om rond te komen. Dit geldt ook voor een groeiende groep werkende of ondernemende inwoners die te veel verdienen voor inkomensregelingen, zoals de energietoeslag, maar het niet meer redden. Deze inwoners komen gelukkig steeds beter in beeld bij de gemeente. In schrijnende situaties biedt de gemeente met maatwerk hulp. Iedereen met geldproblemen ervaart een drempel voor het vragen van hulp. Om deze drempel zo laag mogelijk te krijgen kunnen inwoners gratis en vrijblijvend bellen of binnenlopen bij Eerste Hulp bij Geldzaken in onze gemeente.

Zeker voor werkenden of ondernemers met geldzorgen is de schaamte voor het zoeken van hulp groot. Het EHBG is alleen op werkdagen tussen 09.00 en 16.00u geopend. Dat betekent dat mensen voor een persoonlijk gesprek vrij moeten nemen van hun werk of vanaf hun werk moeten bellen. De schaamte over hun geldzorgen tegenover collega’s zal sommige ervan weerhouden om contact te zoeken. Daarnaast kan de locatie van het loket bij de WeenerXL ook als een drempel voelen voor deze groep. Veel inwoners associëren de WeenerXL aan de van Herpsensweide toch vooral als een plek voor uitkeringen en beschut werk en willen daar bij voorkeur niet gezien worden.

Goede dienstverlening vraagt volgens de Bossche VVD ook om openingstijden buiten werktijd. Om die reden kent het Stadskantoor en Perron 3 in Rosmalen al jaren een avondopenstelling tot 20.00u. Eerste hulp bij Geldzaken heeft dat niet. Raadslid Freek van Haren vraagt daarom aan de gemeente om deze hulp ook avonds toegankelijk te maken en bij de inrichting van de nieuwbouw voor WeenerXL rekening te houden met werkende inwoners. Zo past de gemeente zich aan naar de behoeftes van onze inwoners.