Studeren in 's-Hertogenbosch

De Bossche VVD gelooft dat de hele stad profiteert van de aanwezigheid van jongeren en studenten. Alles staat met elkaar in verbinding. Bossche bedrijven vinden in de stad jonge talenten en ook sport/culturele verenigingen hebben de kans om te verjongen. Het behouden van de jongeren en studenten geeft de stad perspectief, houdt de economie draaiend en brengt een positieve impuls aan de stad.

  • Goed middelbaar beroepsonderwijs is cruciaal voor 's-Hertogenbosch. Het leren van een ambacht moet breed gewaardeerd worden. Het Koning Willem 1 College, Yuverta Mbo Den Bosch en bedrijfsopleidingen verdienen de volle aandacht van de gemeente met goede faciliteiten, hulp voor stageplaatsen en aansluiting bij de arbeidsmarkt en het bedrijfsleven. Dit geldt ook voor het VMBO, vakopleidingen en de Bossche Vakschool.
  • Het hoger onderwijs, namelijk HAS Hogeschool, Avans Hogeschool & Jheronimus Academy of Data Science (JADS) - zijn belangrijke instituten voor 's-Hertogenbosch die gekoesterd moeten worden.
  • We zetten in op het behoud van studenten voor de gemeente door het creĆ«ren van sociale binding, bijvoorbeeld via een studentensociĆ«teit.
  • We zien een toename in het aantal expats in onze gemeente, de gemeente moet onderzoeken of een internationale school haalbaar is.
  • We willen een dependance van de Wageningen Universiteit in onze gemeente openen om zowel de samenwerking met de HAS en het JADS te stimuleren.
  • In samenwerking met de onderwijsinstellingen en studenten-, sport- en cultuurverenigingen werken we aan het realiseren van een jaarlijkse stadsintroductie voor (nieuwe) studenten.