Den Bosch dé datastad van Nederland!

Data en ICT zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar wist je dat Den Bosch momenteel een van dé koplopers is op het gebied hiervan? Het is dan ook belangrijk om deze koppositie te behouden! Onze wethouder Jan Hoskam legt uit hoe wij dat gaan doen.

Even online iets bestellen als je geen zin hebt om naar de winkel te gaan, een paar leuke foto's uploaden van je verjaardag afgelopen week of digitaal inloggen op je werk vanuit huis. Anno 2020 kan het allemaal en we maken er met zijn allen dan ook veelzijdig gebruik van. Data en ICT zijn de afgelopen tientallen jaren steeds belangrijker geworden in onze maatschappij. Kijk bijvoorbeeld naar de grote rol die Data en ICT nu speelt in de huidige gezondheidscrisis of de nog steeds groter wordende rol van ICT en Data bedrijven in de economie.

Het is dan ook in het belang van de Bossche economie om te innoveren en in te springen in deze economische ontwikkelingen. Den Bosch is momenteel dan ook goed op weg met het worden van dé datastad van Nederland. Momenteel zijn er ruim 800 IT-bedrijven gevestigd in onze stad en studeren er ruim 2000 studenten IT.

Onze wethouder Jan van Hoskam ziet kansen en pleit voor de bouw van een innovatiedistrict op het Grenco-terrein. Op deze manier kan Den Bosch zijn koppositie als datastad verstevigen en nog beter inspelen op de nieuwe economie.

Zet cookies aan om de video te tonen.